Aanbieding: “Ad Hoc 2018” Weizen IPA bier

Aanbieding: “Ad Hoc 2018” Weizen IPA bier

Het motto “zonder drank geen klank” zal bij de meesten van jullie ongetwijfeld bekend in de oren klinken. Vaak hoort daar een jolige stemming bij, denk maar aan de nazit van een willekeurige repetitie of concert.
 
Maar in dit geval heeft het een serieuze ondertoon. Het is voor een projectorkest als Ad Hoc, dat maar één keer per jaar bestaat en dan ook nog voornamelijk in het buitenland haar concerten geeft, lastig om aan voldoende middelen te komen om een betaalbare tournee te organiseren. Het wordt steeds moeilijker om financiële steun in welke vorm dan ook te verkrijgen, dus moet het bestuur zich richten op alternatieve manieren om Ad Hoc financieel gezond te houden.
Daarom presenteren wij trots onze nieuwste troef om financiële middelen voor de komende generaties Ad Hoc bij elkaar te verdienen.
 
Bestuurslid en ras-Ad Hoccer Geert Schrijvers, die dit jaar wederom voor de laatste keer mee op tournee gaat, had een lumineus idee: het brouwen van een eigen bier!
In samenwerking met brouwmeester Jelle Terpstra creëerde hij een bijzondere zomerdrank: een Weizen IPA. Het bier is gemaakt in de brouwerij van biercafé “De Beyerd” in Breda. Niet geheel toevallig is dat een locatie waar Geert geregeld te vinden is.
Het zal niemand verwonderen dat deze versgebrouwen verwennerij de naam Ad Hoc draagt.
 
De eerste liters van deze godendrank zijn inmiddels een feit en wij willen jullie deze aanbieden voor een speciaal tarief:

Bij voorinschrijving kost een mooie fles van 0,75 liter € 7,50 (€ 8,50 normale prijs)

Vriend worden van Ad Hoc kan natuurlijk ook! Al voor € 12,50 per jaar blijf je met ons verbonden en ontvang je nu zowel de drank als de klank: een fles Ad Hoc bier én de CD van 2017.

Dan iets over het bier zelf.
 
We kennen allemaal het fenomeen Weizen bier: een heerlijke, goudkleurige dorstlesser, gemaakt van tarwe, met een volle smaak en idem schuimkraag. Het  bier met de aanduiding IPA is, hoewel het de laatste jaren sterk aan bekendheid heeft gewonnen, een wat onbekendere variant.
 
In het kort: IPA staat voor Indian Pale Ale; een bier dat door de Britten over zee naar India vervoerd werd. Om het bier niet te laten bederven, werd er veel meer hop in het brouwsel gedaan dan bij andere biervarianten. Hierdoor bleef het bier niet alleen langer goed, maar kreeg het ook zijn kenmerkende fris-bittere smaak en ietwat droge afdronk.
 
Het bijzondere aan het Ad Hoc brouwsel, een Weizen IPA, is dat het dus een mengvorm is van beide biersoorten. In feite is het een compositie van tarwe, mout, gist en hop. En de finishing touch: er zit een hint van sinaasappel in, die verwijst naar de plaats Orange; locatie van de allereerste tournee van Vakantieorkest Ad Hoc.

Dit mooie Ad Hoc brouwsel is te  bestellen door een e-mail te versturen naar bieractie@vakantieorkestadhoc.nl. Ons secretariaat zal je dan informeren over het verdere proces om deze heerlijke Weizen IPA in huis te krijgen.
 
Op jullie gezondheid!

P.S.: het etiket is ontworpen door Ronald Broeke, grafisch ontwerper, oud-Ad Hoccer.
http://www.ro-conceptcreatie.nl

2018-05-25T19:33:55+00:00