Ad Hoc concerteert voor de tournee van 2012 tweemaal in Breda alvorens op tournee te gaan naar de Provence te Frankrijk. Ad Hoc speelt op woensdag 18 juli op de Grote Markt te Breda,  aanvangstijd 20:00. Op vrijdag 20 juli concerteert Ad Hoc in haar uitzwaaiconcert op de Ginnekenmarkt voor de Kerk bij Oncle Jean; Aanvangstijd 20:00 uur.

thom_zigtermanThom Zigterman werd op 9 april 1972 geboren in de Groningse plaats Delfzijl. Op tienjarige leeftijd verhuisde hij naar Heeg (Friesland). Daar genoot Thom zijn eerste muzieklessen en bespeelde de bugel in de plaatselijke fanfare “Crescendo”. Dat Thom talent en ambitie had werd al snel duidelijk en hij koos er dan ook voor om verder te gaan in de muziek. Nadat hij de overstap had gemaakt van bugel naar trompet kwam hij in 1990 bij het Frysk Fanfare Orkest. Een jaar later ging hij Schoolmuziek en HaFaBra directie studeren aan het Conservatorium te Groningen. Amper een jaar later kreeg hij zijn eerste job als dirigent en kon hij zijn muzikale activiteiten nog verder uitbreiden.

Tijdens en na zijn opleiding heeft Thom verschillende orkesten gedirigeerd, waaronder “Oranje” uit Grootegast, “Excelsior” uit Ouwsterhaule en “Excelsior” uit Schraard. Het laatste orkest staat al sinds 1997 onder zijn leiding; een samenwerking die tot op de dag van vandaag nog springlevend is. Naast Schraard dirigeert hij sinds september 2010 de fanfare “CWO” uit Groningen, een orkest uitkomend in de 1e divisie van de NFCM. Zelf speelt hij al een paar jaar Es Bas bij het Gelders Fanfare Orkest.

Overdag is Thom werkzaam als Product Editor bij muziekuitgeverij De Haske Publications in Heerenveen waar hij deels verantwoordelijk is voor de kwaliteit van de blaasmuziekuitgaven.

Mocht er na deze werkzaamheden nog tijd over zijn, dan componeert en arrangeert Thom, vaak in opdracht van een orkest of ensemble.