In 2017 ging Vakantieorkest Ad Hoc voor de 30e (!) keer in zijn bestaan op tournee naar een Europese bestemming. De tournee leidt dit jaar naar de regio Bandol, in de Provençe.  De tournee krijgt de naam ‘La Trentième’ (‘de 30e’).

 

Dirigent

arjan-gaasbeek_dsc5303zwart-wit

Arjan Gaasbeek (1983) begon op vierjarige leeftijd op klarinet en kreeg les van zijn opa. Vanaf zijn tiende vervolgde hij zijn klarinet opleidingbij de Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes in Culemborg en kreeg daar les van Johan Boonekamp. Verder deed hij op jonge leeftijd mee aan verschillende concoursen, o.a. het Prinses Christina Concours, het Purmerade concours en ook het Jonge Talenten Concours van het Brabants Conservatorium, waar hij een prijs ter waarde van vier jaar college geld behaalde.

 

Zijn klarinetstudie volgde hij bij Frans de Jong op het Fontys Conservatorium in Tilburg en bij Céleste Zewald aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, Thans studeert hij HaFaBra directie bij Tijmen Botma aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen.De liefde voor het dirigeren ontstond toen hij werd gevraagd om bij Harmonie OZOD te Tricht het leerlingen orkest te gaan dirigeren. Sinds augustus 2006 is hij dirigent van Harmonievereniging Kunst Na Arbeid  te Ingen, waarmee al verschillende successen werden behaald, o.a. het winnen van de Betuwe Cup in 2007  en een eerste prijs met promotie op het KNFM concours te Zaandam in 2012. Ook met Harmonie Kunst en Vriendschap Maurik, waar hij sinds 2009 dirigent is, werden verschillende successen geboekt, waaronder het winnen van de Betuwe Cup in 2010 en 2013 en een promotie op het KNFM concours te Zaandam in 2011.

Bij de Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes uit Culemborg, waar hij al 20 jaar actief lid is, is hij inmiddels ook dirigent van het Midden Orkest en tweede dirigent van het Grote Orkest.

Composer in Residence

De Composer in Residence voor 2017 is Harm Jan Schenkel. Harm Jan (AJL) Schenkel (1980) is begonnen als hoboïst en organist en studeerde Industrieel Ontwerpen aan de Technische Universiteit Delft. Na het behalen van zijn ingenieursdiploma studeerde hij aan het conservatorium van Rotterdam bij Paul M. van Brugge en Klaas de Vries, alwaar hij in 2011 afstudeerde als jazzcomponist en arrangeur.

Momenteel is hij pianist, organist en dirigent van verscheidene koren. Hij werkte in verschillende rollen mee aan concerten en projecten met Jan Vayne, Ralph van Manen, het Magogo Kamerorkest, Martin Mans, Joany Muskiet, Lucas Kramer en vele anderen. Hij geeft regelmatig interactieve workshops over muziek, improvisatie en zelfs de Lean (bedrijfs)filosofie. Ook heeft hij een eigen soloprogramma ontwikkeld, getiteld AMUSE. Deze muzikale voorstelling is een cocktail van een concert en cabaret.

Maar hoofdzakelijk componeert en arrangeert hij muziek voor orkesten, HaFaBra, big band, koren, orgel, piano en allerhande bezettingen in de jazz, pop- en klassieke muziek. Als componist is hij steeds op zoek naar de spanning tussen deze drie werelden.

Speciaal voor Ad Hoc heeft Harm Jan een nieuwe compositie geschreven: Douzement, een ’s zomers en vrolijk werk, maar volgens Harm Jan “…technisch het meest ingewikkelde stuk dat ik tot nu toe heb gecomponeerd. Een soort twaalftoonstechniek op steroïden. In jazz language.”

 

Hieronder een greep uit het repertoire:

  • Jig – Gustav Holst / arr. Johan de Meij
  • Left unsaid – Geert Schrijvers
  • Feeling Good – Anthony Newley & Leslie Bricusse / Arr. Henk Ummels
  • Valerie – Amy Winehouse / Arr. Egbert van Groningen
  • Rumba en Cinco – Malando / Arr. Geert Schrijvers

 

Concertagenda

Woensdag 2 augustus, 20.00 uur
Breda, Grote Markt

Donderdag 3 augustus, 20.00 uur
Breda, het Ginneken

Zaterdag 5 augustus, 21.00 uur
Aups

Maandag 7 augustus, 21.00 uur
Ollioules

Dinsdag 8 augustus
Hospital San Salvador (besloten concert)
Collobières (21.oo uur)

Woensdag 9 augustus, 18.00 uur
Orange

Donderdag 10 augustus, 21.30 uur
Sanary dur Mer

Vrijdag 11 augustus, 21.00 uur
La Favière

Zaterdag 12 augustus, 20.30 uur
Ruoms, Frankrijk, RCN Vakantiepark la Bastide en Ardèche