In 2014 gaat Vakantieorkest Ad Hoc voor de eerste keer in zijn bestaan het Iberisch schiereiland op. De tournee leidt dit jaar naar de regio Catalonië, om precies te zijn (de omgeving van) Barcelona. De havenstad barst van de cultuur, vakantieorkest Ad Hoc zal zich in deze tweede stad van Spanje dan ook als een vis in het water voelen. De tournee krijgt de naam ‘Night on Fire’, naar het gelijknamige nummer van John Mackey welke in het repertoire is opgenomen.

 

Dirigent

Jos ZegersIn 2014 staat het orkest voor het tweede jaar onder leiding van de jonge dirigent Jos Zegers. Hij ondersteunt Ad Hoc bij het samenstellen van het repertoire, het formeren van het orkest en het organiseren van de repetities. Ad Hoc is er bijzonder trots op dat Jos ook dit jaar Ad Hoc wil leiden. In 2014 niet als Chef d’Orchestre maar als ‘director de orquesta’!

Jos Zegers (Nijmegen, 1983) begon op 8-jarige leeftijd zijn muzikale loopbaan aan de muziekschool te Kerkrade op hobo. Hij groeide op bij Harmonie St. Aemiliaan Bleijerheide, waar hij nog steeds spelend lid is. In 2001 begon hij, naast een studie Bedrijfseconomie aan de Universiteit Maastricht, zijn studie hobo aan het conservatorium Maastricht. In 2006 studeerde hij cum laude af voor het hoofdvak hobo uitvoerend musicus bij Hans Roerade, (Residentieorkest, Den Haag). Een jaar eerder was hij solist tijdens het Korea-festival van het Conservatorium Maastricht, o.l.v. Jan Stulen.

In  2006 startte hij een studie HAFA-directie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Alex Schillings. In 2011 studeerde Zegers af met een cum laude resultaat. Hij volgde daarnaast diverse masterclasses bij o.a. Jan Cober, en volgde lessen bij Josef Suilen.

In 2009 was hij de jongste halve-finalist van de Internationale Dirigentenwedstrijd van het WMC te Kerkrade. In oktober 2010 behaalde hij, wederom als jongste deelnemer, de halve finale van de dirigentenwedstrijd ‘Con Brio’ in Innsbruck, Oostenrijk.

Sinds 2007 is Jos Zegers actief dirigent bij verschillende orkesten. Zegers is dirigent van Harmonie St. Joseph Nederweert, Fanfare Soli Deo Gloria te Ommen en Harmonie Berggalm uit Noorbeek, allen 1e divisie orkesten. Verder is hij dirigent van de Koninklijke Fanfare Aloysiana uit Landgraaf en fanfare ‘De Harmonie’ uit Akkrum. Hij is een veelgevraagd repetitor, o.a. bij student-symfonieorkesten als het VU-orkest, Krashna Musica en het Sweelinck Orkest. Daarnaast is hij actief als arrangeur en is hij als docent hobo verbonden aan de muziekschool van Herzogenrath (D) en diverse muziekverenigingen.

Solist

Dyanne Sleijpen, zang

Dyanne Sleijpen (Epen, 1990) groeit op in een muzikale omgeving. Muziek vormt een rode draad in haar leven. Met een heel gezin dat piano speelt en een vader die de tuba hanteert, is het niet verwonderlijk dat zij zich al gauw aansluit bij de lokale harmonie. Met de klarinet in de hand wordt er een stabiele basis gelegd. Wanneer zij zich op latere leeftijd aanmeldt op het Sophianum College in Gulpen wordt haar muzikale interesse nog meer gewekt als zij tot drie keer toe deelneemt aan het schoolcabaret. Ze durft haar eerste solo’s te zingen en overtuigt zichzelf van haar kunnen als muzikant. Het Conservatorium in Maastricht blijkt de enige logische vervolgstap en Dyanne diplomeert in 2012.

Anno 2014 heeft Dyanne zich ontwikkeld tot een muzikale duizendpoot. Zo is zij inmiddels werkzaam als muziekdocente op het eerder genoemde Sophianum College te Gulpen. Daarnaast geeft zij muzikale workshops op diverse basisscholen in de gemeente Gulpen / Wittem. Dyanne zingt in coverband Courage en presenteert zicht tijdens verschillende evenementen waarbij zij de kans krijgt om haar muzikaliteit en/of presentatietalent te laten zien.

Haar belangrijkste wapenfeit is echter het album ‘Nooit gedacht’, dat in juni van het jaar 2013 verschijnt. Hierop staat een selectie zelfgeschreven dialectliedjes die samen met Axel Lindelauf (ex-Volumia) werden gearrangeerd voor een band. Een droom ging hiermee in vervulling. De plaat wordt lovend ontvangen. Vooral de samenwerking die de Epense aanging met dialectveteraan Gé Reinders op het nummer ‘Geine gentle gentleman’ doet het goed bij het publiek. Andere muzikanten die hun medewerking verleenden: Tren van Enckevort (Rowwen Hèze), Pieter Vermeulen, Romain van Beek, Bas Lindelauf en Geert Roelofs.

 

Composer in Residence

Daan Bogers is arrangeur, componist, trompettist, dirigent en producer. Hij is voornamelijk actief in de lichte muziek en ook de compositieopdracht van ad hoc zal in het teken staan van deze muziekstroming. Hij is onder andere oprichter van het 11-koppige ensemble BOSCO, Jay Dee Brassband, verbonden aan coverband Hotshots en Santana tributeband Los Cabronitos. Hij werkte samen met Vince Mendoza en schreef werken voor onder andere het Metropole Orkest en het Nederlands Studenten Jazz Orkest. Niet de minsten, dus daarom is Ad Hoc ook apetrots dat Daan Bogers dit jaar onze compositieopdracht verzorgt. Meer informatie over het stuk volgt, voor meer informatie over Daan Bogers kijk je op www.daanbogers.com.

 

In het programma van de tournee Night On Fire komen zowel de Nederlandse- en Spaanse cultuur grondig aan bod en is er voldoende ruimte voor klassieke en populaire muziek.

Hieronder een greep uit het repertoire:

  • Conga Del Fuego -Arturo Marquez
  • Night On Fire – John Mackey
  • Pasodoble De La Villa y Corte – Ignacio Hidalgo
  • Night on Bald Mountain – Modest Moessorgski

Met soliste Dyanne Sleijpen (zang) brengen we onder andere:

  •  Hallelujah I Love Him So,een klassieke rhythm-and-bluessong
  • Skyfall – Adele

 

Concertagenda

Voor het eerst in de geschiedenis van Vakantieorkest Ad Hoc wordt er niet in één, niet in twee, maar in vier (4!) landen geconcerteerd gedurende de tournee ‘Night on Fire’.

Woensdag 16 juli, 20.00 uur
Breda, Grote Markt

Donderdag 17 juli, 20.00 uur
Breda, het Ginneken

Vrijdag 18 juli, 16.00 uur
Luxemburg, Place d’Armes

Zondag 20 juli, 20.00 uur
Sant Hilari Sacalme

Maandag 21 juli, vrije dag

Dinsdag 22 juli, 20.00 uur
Cadaqués

Woensdag 23 juli, 17.30 uur
Santa Susanna, Camping Bon Repos

Donderdag 24 juli, 20.00 uur
El Prat de Llobregat, auditoria

Vrijdag 25 juli, 22.00 uur
Santa Pau

Zaterdag 26 juli, 20.30 uur
Ruoms, Frankrijk, RCN Vakantiepark la Bastide en Ardèche