In 2018 ging Vakantieorkest Ad Hoc voor het eerst sinds 2001 weer naar Tsjechië. Deze keer verbleef het orkest in Pec Pod Snezkou.  De tournee krijgt de naam ‘Noisy Wheels of Joy’.

Dirigent

arjan-gaasbeek_dsc5303zwart-wit

Arjan Gaasbeek (1983) begon op vierjarige leeftijd op klarinet en kreeg les van zijn opa. Vanaf zijn tiende vervolgde hij zijn klarinet opleidingbij de Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes in Culemborg en kreeg daar les van Johan Boonekamp. Verder deed hij op jonge leeftijd mee aan verschillende concoursen, o.a. het Prinses Christina Concours, het Purmerade concours en ook het Jonge Talenten Concours van het Brabants Conservatorium, waar hij een prijs ter waarde van vier jaar college geld behaalde.

 

Zijn klarinetstudie volgde hij bij Frans de Jong op het Fontys Conservatorium in Tilburg en bij Céleste Zewald aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, Thans studeert hij HaFaBra directie bij Tijmen Botma aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen.De liefde voor het dirigeren ontstond toen hij werd gevraagd om bij Harmonie OZOD te Tricht het leerlingen orkest te gaan dirigeren. Sinds augustus 2006 is hij dirigent van Harmonievereniging Kunst Na Arbeid  te Ingen, waarmee al verschillende successen werden behaald, o.a. het winnen van de Betuwe Cup in 2007  en een eerste prijs met promotie op het KNFM concours te Zaandam in 2012. Ook met Harmonie Kunst en Vriendschap Maurik, waar hij sinds 2009 dirigent is, werden verschillende successen geboekt, waaronder het winnen van de Betuwe Cup in 2010 en 2013 en een promotie op het KNFM concours te Zaandam in 2011.

Bij de Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes uit Culemborg, waar hij al 20 jaar actief lid is, is hij inmiddels ook dirigent van het Midden Orkest en tweede dirigent van het Grote Orkest.

 

Composer in Residence

De Composer in Residence voor 2018 is Dennis Hazenoot. Dennis Hazenoot (1988) is een Nederlandse componist van zowel concertwerken als muziek voor media. Hij studeerde compositie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en behaalde zijn Bachelor in Compositie aan het Utrechts Conservatorium.

Voor Vakantieorkest Ad Hoc schrijft hij dit jaar Déchargé. Een titel die zich losjes laat vertalen naar “gelost”. Componeren is voor Dennis een bepaald soort energie op georganiseerde/creatieve wijze te ontladen/gebruiken. Daarnaast denkt hij dat musici in dit stuk ook prima hun energie kwijt zullen kunnen. “Mijn belangrijkste uitgangspunt voor dit werk was het schrijven van een spectaculair en kleurrijk stuk voor harmonieorkest met voldoende speelplezier en uitdaging voor musici.“, aldus Dennis Hazenoot.

 

Hieronder een greep uit het repertoire:

  • Procession of the Nobles – Nicolai Rimsky – Korsakov (arr. Geert Schrijvers)
  • Armenian Dances, No. 2 – Alfred Reed
  • Kintsugi – Geert Schrijvers
  • Charles Chaplin – Marcel Peeters
  • Noisy Wheels of Joy – Eric Whitacre
  • Make our Garden Grow – Leonard Bernstein (arr. Clare Grundman)

Concertagenda

Woensdag 1 augustus, 20.00 uur
Breda, Grote Markt

Donderdag 2 augustus, 20.00 uur
Breda, het Ginneken

Zaterdag 4 augustus, 20.00 uur
Januv Dul

Zondag 5 augustus, 16.00 uur
Hrade Kralové

Maandag 6 augustus, 17.00 uur
Liberec

Woensdag 8 augustus, 18.00 uur
Dvur Kralové

Donderdag 9 augustus, 17.00 uur
Kutna Hora

Vrijdag 10 augustus, 17.00 uur
Trutnov

Zaterdag 11 augustus, 18.00 uur
Chrudim