Sander TeepenSander Teepen is geboren te Deurne op 12 april 1981. Begon op 8-jarige leeftijd met hobo spelen. Volgde zijn eerste lessen bij Ans Bouwman. Na het voltooien van zijn VWO en na een jaar extra lessen te hebben genomen bij Hans van Leeuwen, naar het Fontys conservatorium te Tilburg gegaan. Hobo-lessen bij Herman Vincken en directie-lessen bij Jan Cober en Hardy Mertens. Studeerde in 2004 af voor beide richtingen eerste fase. Beide met als eindresultaat een 9. In 2006 voltooide hij ook zijn tweede fase opleiding hobo met als eindresultaat een 9,5. Hij volgde voor zijn tweede fase extra lessen bij Ernest Rombout (solohoboist OvhO) en Alexei Oigrinchouk (solohoboist KCO). Als hoboist remplaceerde Sander bij de volgende orkesten; Het Gelders Orkest, Het Brabants Orkest, het Limburgs Symfonie Orkest, KMK, KLK, KMK JWF. Als dirigent is Sander momenteel verbonden aan Kamerorkest Alveare uit Veghel, de Gildenbondse Harmonie Boxtel en Koninklijke Harmonie Phileutonia Eindhoven, laatste twee harmonieorkesten zijn beide uitkomend in de eerste divisie. In 2006 en 2007 was hij als dirigent verbonden aan het ZON. Al eerder is Sander als hoboïst mee geweest met Ad hoc en hij was tevens de artistiek leider tijdens de zeer geslaagde tournees van 2008 en 2009.

Het repertoire is tot stand gekomen onder de geldende artistieke regels van de stichting die samengevat zijn: Nederlandse composities, afwisseling tussen klassiek, modern, hedendaags harmonie repertoire, solo werken, Italiaans populair met als totaal  noemer: voor elk wat wils. En een gezonde spanning tussen luisterbaarheid voor het publiek en speelbaarheid voor het orkest. Culturele uitwisseling is het bovenliggende doel en daarom zijn Nederlandse en Italiaanse werken opgenomen.

Klassieke werken:

Persis ouverture van J.L. Hosay en de Candide Suite (make our garden grow) van Leonard Bernstein/arr.

Populaire muziek:

Pirates of the Caribbean (at Worlds end) van H. Zimmer, Caravan van Duke Ellington en tenslotte Riverdance van B. Whelan.

Italiaans muziek:

La Forza del Destino van G. Verdi en de Wilhelm Tell ouverture van G. Rossini

Solo muziek:

Czardas (solist op trompet Jordi Lensink) van V. Monti en A Tribute to Harry James   (Jordi Lensink) E.Coates/A.Pestalozza

Composer in Residence: Thom Zigterman

Thom Zigterman is in het dagelijks leven muziekredacteur bij De Haske Publications in Heerenveen en verzorgt hij studieweekenden en play-inns voor de SAMO Groningen en de Stichting Keunstwurk Friesland. In zijn overige vrije tijd componeert en arrangeert Thom – ook in opdracht – muziek voor blaasorkesten. Thom Zigterman heeft voor 2010 als eerste de opdracht gekregen een compositie te schrijven op 2edivisie niveau voor Vakantieorkest Ad Hoc. De meeste orkesten in de regio Breda maar ook in de provincie Noord Brabant komen uit in de tweede divisie. Zigterman heeft een zeer interessant concertwerk geschreven waarin hij diverse  ideeën verwerkt heeft. Allereerst refereert de titel naar het karakter en het beeld dat de componist heeft bij Ad Hoc: Carpe Diem. Daarnaast heeft hij in het werk de relatie met Breda (standplaats Ad Hoc) proberen weer te geven in muziek. Tenslotte is de bestemming van de tournee in het stuk besloten door een muzikale verwijzing naar het volkslied van Sardinië.

Ad Hoc speelde drie concerten in Breda, Nederland. Op woensdag 14 juli speelde Ad Hoc op de Grote Markt, donderdag speelde Ad Hoc een sociaal concert op het tehuis Heksenwiel en tenslotte op 16 juli op de Ginnekenmarkt in Breda. Aansluitend op de Nederlandse concerten is Ad Hoc op basis van culturele uitwisseling op concertreis naar  Sardinië van zaterdag 17 juli tot en met maandag 26 juli 2010 geweest.  Ad Hoc was uitgenodigd door Banda Musicale di Monastir om op Sardinië 8 concerten te verzorgen. De plaatselijke verenigingen waren daarbij de organisatoren met de coördinatie in handen van Monastir. Van 18 tot 25 juli zijn concerten gehouden in Guisila, Cagliari, Uta, Sant’Antioco, Sestu, Samassi en Monastir.

Het slotconcert op Sardinië bestond uit een concert in een festival georganiseerd door Banda Musicale di Monastir. Zang, dans en muziek kwamen samen op deze leerzame avond. Op deze avond heeft Ad Hoc de Band di Monastir bedankt voor de coördinatie van de tournee. Door middel van de overdracht van de partituur en partijen van ´onze´ compositie Carpe Diem uit handen van de componist Thom Zigterman bleek een uitstekende muzikale bedanking. Zo blijft een tastbaar stuk Nederlandse blaasmuziek cultuur en het gedachtegoed van Ad Hoc in de vorm van Carpe Diem achter op het Sardinië in Italië!