Hans de Munnik is afkomstig uit het Zeeuwse plaatsje Zonnemaire, waarna hij zijn weg vervolgde als wiskundestudent aan de TU Delft. Hier ontdekte hij zijn grote passie voor het entertainen van mensen vanaf het podium: van de modderige planken van een festivalpodium tot de gepolijste ondergrond van het Concertgebouw. Nadat hij in 2018 geselecteerd werd voor het talentenprogramma van ABN AMRO, kon hij steeds meer met die passie gaan doen en er volgden optredens met Karin Bloemen op de Uitmarkt, concerten met dirigenten als Valéry Gergiev en Johan de Meij en diverse theateroptredens.

Momenteel is Hans trompettist bij het jongNBE (jong Nederlands Blazers Ensemble) en wordt hij gecoacht door de trompettisten André Heuvelman en Giuliano Sommerhalder. In de tijd die hij verder nog over probeert te houden, is hij als fanatiek zeiler vaak te vinden op het water – en als stiekeme fan net iets minder vaak in Disneyland Parijs.

Eerder soleerde Hans met de Rotterdam Philharmonic Banda. Tijdens de tournee 2020 van Vakantieorkest Ad Hoc zal hij het trompetconcert van Arutunian gaan uitvoeren!