De solist voor de komende tournee is klarinettist Jules Baeten. Jules is werkzaam bij de Antwerp Philharmonic Orchestra, Youth Orchestra Flanders en de National Youth Orchestra. Hij behaalde zijn bachelor aan het Conservatorium Maastricht en studeert nu bij Olivier Patey aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag.
Over Ad Hoc zegt hij:
‘Enkele weken terug heeft de dirigent van het vakantieorkest Ad Hoc, Txemi Etxebarria, mij benaderd met de vraag om te soleren tijdens de tournee van 2021. Nadat Txemi mij enkele opnames van het orkest had laten horen was ik zeer enthousiast. Ook tijdens het gesprek met het bestuur werd mij meteen duidelijk dat dit een orkest is met een hoog niveau. Een groep die elk jaar zichzelf probeert te overstijgen en waar vriendschappen voor het leven worden gemaakt. Dit alles heeft mij dan ook overtuigd om met veel plezier de solist voor hun tournee te willen zijn. Ik kijk alvast uit naar deze samenwerking en de prachtige tournee komende zomer!’
Ook wij kijken uit naar deze prachtige, muzikale samenwerking!