Ad Hoc probeert harmoniemuziek op een originele manier onder de aandacht te brengen bij breed publiek. Om die reden speelt het orkest op laagdrempelige open-lucht locaties waar veel mensen, die normaliter niet met het medium blaasmuziek in aanraking komen, kunnen worden bereikt. Wij mikken op toeschouwersaantallen van 400 en/of meer per concert en de interactie tussen orkest en publiek wordt aangemoedigd. Tijdens elk concert wordt geprobeerd het publiek te ‘betoveren’ en de enthousiaste reacties van toeschouwers en luisteraars stimuleren en belonen orkest en dirigent. Indien gewenst worden alternatieve locaties gecreëerd door het oprichten van tijdelijke podia.

Hoofddoel is culturele uitwisseling en daarom speelt het orkest op uitnodiging van het te bezoeken land. De concerten worden zonder uitzondering georganiseerd door lokale instanties waarmee (tijdelijke) samenwerkingsverbanden worden aangegaan.

Tenslotte neemt Stichting Vakantieorkest Ad Hoc graag haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en wordt tijdens elke tournee tenminste één concert op een zogenaamde “sociale locatie”gegeven. Zo heeft Ad Hoc geconcerteerd in diverse ziekenhuizen of andere soortgelijke instellingen in binnen en buitenland. Op deze manier wil Ad Hoc haar deelnemers onder andere meegeven dat het niet altijd vanzelfsprekend is dat je gezond van lijf en leden bent.

Concertagenda 2019

 

 PlaatsTijdstipAdres
Woensdag 31 juliDorst20.00 uurDorpsplein
Donderdag 1 augustusBreda20.00 uurGinnekenmarkt
Zaterdag 3 augustusAups21.00 uurPlace Frédéric Mistral
Zondag 4 augustusBormes Les Mimosas / La Favière21.30 uurLa Place de la Fontaine
Maandag 5 augustusVrije dag
Dinsdag 6 augustusHôpital San Salvadour{besloten concert}
Oilioulles21.00 uurPlace Victor Clément
Woensdag 7 augustusSaint Mandrier21.30 uurPlace des Résistants
Donderdag 8 augustusCollobrières21.30 uurPlace de la Mairie
Vrijdag 9 augustusSanary-sur-Mer21.30 uurPodium de l'Esplanade
Zaterdag 10 augustusRuoms20.00 uurRCN Camping La Bastide en Ardèche