Tourneelocatie

In 2021 keert Vakantieorkest Ad Hoc voor de 24e keer terug naar Cuges-Les-Pins, Zuid Frankrijk.

We verblijven wederom op park OK Corral in Cuges-Les-Pins, waar wij onze eigen straat met tipi’s hebben en ons eigen AdHok nachtcafé.

We zijn nog druk bezig met het organiseren van de concerten. Hou hiervoor onze website én sociale media-kanalen in de gaten.

Dirigent

Door het corona-virus is helaas de selectieprocedure voor onze dirigent voor 2021 nog niet afgerond. We hopen na de zomer van 2020 bekend te kunnen maken wie onze dirigent is voor de aankomende tournee. Houdt onze website en sociale media-kanelen in de gaten voor meer informatie.

Composer in Residence

Ad Hoc wil een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de Nederlandse blaasmuziekcultuur en neemt om die reden ook haar scheppende verantwoordelijkheid. Jaarlijks worden componisten en arrangeurs de kans geboden om muziek te schrijven voor het medium Harmonie orkest. Sinds 2010 verschaft Ad Hoc ook jaarlijks een compositieopdracht aan een jonge Nederlandse componist als composer in residence. Ad Hoc stelt een composer in residence aan om de gecomponeerde muziek een gezicht te geven en om composities dichter bij uitvoerende deelnemers (maar ook het publiek) te brengen. Doel daarbij is dat er een samenwerking tussen Ad Hoc en de componist ontstaat ter wederzijdse inspiratie. De componist maakt daarbij kennis met Stichting Vakantieorkest Ad Hoc en omgekeerd maakt Ad Hoc (en publiek!) intensief kennis met de componist. Allereerst wordt de componist uitgedaagd om binnen een gesteld thema en/of format de compositie af te ronden. Die ‘eisen’ of randvoorwaarden worden opgesteld door de Artistiek Leider van Ad Hoc en hebben altijd met de stichting, het orkest of haar deelnemers te maken. Belangrijk doel van de compositie is dat het een toevoeging is op het bestaande repertoire. De ‘componist in residence’ schrijft allereerst een of meerdere werken, wordt daarnaast gevraagd een programmatoelichting op het werk te schrijven, bezoekt een repetitie van het Ad Hoc orkest, ontwerpt en geeft een workshop over de compositie voor de uitvoerenden, tenslotte nodigt Ad Hoc de componist uit om de wereldpremière van zijn werk bij te wonen tijdens een van de concerten.

Geschiedenis

JaarComponistTitel
2010Thom ZigtermanCarpe Diem
2011Albert John VervorstRocca di Garda
2012Matthias van Nispen tot PannerdenLa Mulata
2013Bas ClabbersFestina Lente
2014Daan BogersBurning Night
2015Luuk Antkowiak & Daan MorrisImpermeable
2016Geert SchrijversCatharsis
2017Harm-Jan SchenkelDouzement
2018Dennis HazenootDéchargé
2019Arend GerdsL'Invitation au Voyage
2020Geen i.v.m. corona-virus
2021

2021

De Composer In Residence voor onze tournee 2021 wordt bekend gemaakt in het voorjaar van 2021. Houd deze pagina én onze Social Media-kanalen in de gaten voor meer informatie.