Ad Hoc probeert harmoniemuziek op een originele manier onder de aandacht te brengen bij breed publiek. Om die reden speelt het orkest op laagdrempelige open-lucht locaties waar veel mensen, die normaliter niet met het medium blaasmuziek in aanraking komen, kunnen worden bereikt. Wij mikken op toeschouwersaantallen van 400 en/of meer per concert en de interactie tussen orkest en publiek wordt aangemoedigd. Tijdens elk concert wordt geprobeerd het publiek te ‘betoveren’ en de enthousiaste reacties van toeschouwers en luisteraars stimuleren en belonen orkest en dirigent. Indien gewenst worden alternatieve locaties gecreëerd door het oprichten van tijdelijke podia.

Hoofddoel is culturele uitwisseling en daarom speelt het orkest op uitnodiging van het te bezoeken land. De concerten worden zonder uitzondering georganiseerd door lokale instanties waarmee (tijdelijke) samenwerkingsverbanden worden aangegaan.

Tenslotte neemt Stichting Vakantieorkest Ad Hoc graag haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en wordt tijdens elke tournee tenminste één concert op een zogenaamde “sociale locatie”gegeven. Zo heeft Ad Hoc geconcerteerd in diverse ziekenhuizen of andere soortgelijke instellingen in binnen en buitenland. Op deze manier wil Ad Hoc haar deelnemers onder andere meegeven dat het niet altijd vanzelfsprekend is dat je gezond van lijf en leden bent.

Concertagenda 2021

 PlaatsTijdstipAdresMeer infoToegangsprijs
Woensdag 28 juliDorst20.00 uurDorpspleinGratis
Donderdag 29 juliBreda20.00 uurGinnekenmarktlinkGratis
Vrijdag 30 juliAlmere14.00 uurStadhuispleinGratis
Zaterdag 31 juliCulemborg16.00 uurGrote of Sint-BarbarakerklinkGratis
Zondag 1 augustusVRIJE DAG
Maandag 2 augustusWageningen16.00uVolgt nog
Dinsdag 3 augustusDen Haag17.00 uurZuiderparktheaterlinkGratis
Woensdag 4 augustusOpenluchttheater Leidse Hout20.00 uurGroene Maredijk, Leidenlink€ 7,50 p.p.
Donderdag 5 augustusSlottuintheater20.15 uurZinzendorflaan 1, ZeistlinkGratis
Vrijdag 6 augustusOosterhout (NB)14.00 uurDe Markt, OosterhoutGratis