Dirigenten opgelet!

Ben jij een ervaren dirigent en op zoek naar een leuk project in de zomers van 2025 en 2026? Vind je het leuk om met ambitieuze, geoefende muzikanten te werken? Kortom; ben jij onze dirigent voor deze tournees? Lees dan snel verder en reageer!

Voor de tournees in de zomer van 2025 en 2026 is Vakantieorkest Ad Hoc op zoek naar een nieuwe dirigent. In die periode ben je verantwoordelijk voor het vaststellen van het repertoire, het selecteren van muzikanten en het leiden van het orkest tijdens alle repetities en concerten. Hierbij word je ondersteund door het bestuur en de artistiek adviseur.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een dirigent met:

  • minimaal bachelor HaFaBra-directie of vergelijkbaar niveau;
  • ervaring in het leiden van een (harmonie)orkest;
  • een netwerk in de HaFaBra-sector.

Het orkest bestaat uit ambitieuze, geoefende amateurmuzikanten met minimaal HaFaBra niveau C. Wij verwachten van hen dat zij thuis studeren, zodat we tijdens de repetities zo veel mogelijk kunnen werken aan samenspel en muzikaliteit. Daarom vinden wij het fijn als je verder beschikt over de volgende kwaliteiten:

  • je kent de fijne grens tussen muzikaal presteren en ontspanning;
  • je weet effectief te repeteren; we hebben maar weinig tijd om een tof programma neer te zetten.

Wie zijn wij?

Vakantieorkest Ad Hoc wordt elk jaar opnieuw samengesteld. Het orkest bestaat uit ambitieuze muzikanten, afkomstig uit heel Nederland. Zij worden in zes intensieve repetitiedagen klaargestoomd voor twee concerten in Nederland en een daarop aansluitende concertreis naar een Europese bestemming. Met deze tournee wordt de musici de kans geboden zich in het vakantieseizoen verder te ontwikkelen in instrumentbeheersing en orkestspel.

Tijdens de tournee wil Ad Hoc de Nederlandse blaasmuziekcultuur in het buitenland promoten. Daarnaast wordt gestreefd naar culturele uitwisseling in het buitenland.

Wat bieden wij?

Wij bieden twee unieke tournees in het buitenland. Meegaan met Ad Hoc wordt door onze dirigenten ervaren als een unieke en leerzame ervaring, waarin je een orkest met ambitieuze (amateur)muzikanten dirigeert. Daarnaast bieden wij een bescheiden onkostenvergoeding.

Reageren

Ben jij de dirigent die wij zoeken? Reageer dan uiterlijk 15 november door het sturen van je cv en een korte motivatiebrief. Deze documenten kun je sturen naar secretaris@vakantieorkestadhoc.nl. Op basis hiervan kun je uitgenodigd worden voor een gesprek en/of een proefdirectie.

Neem een kijkje op onze website www.vakantieorkestadhoc.nl voor meer informatie over het orkest. Voor vragen over het sollicitatieproces kun je contact opnemen met Bas Dietzenbacher: stuur een mail naar secretaris@vakantieorkestadhoc.nl