Vacature: dirigent (m/v)

Stichting Vakantieorkest Ad Hoc (Harmonieorkest, niveau eerste divisie en bestaande uit 65 deelnemers), zoekt een dirigent. Stichting Vakantieorkest Ad Hoc heeft als doelstellingen het opleiden van haar deelnemers en hen in staat stellen om de Nederlandse blaasmuziekcultuur actief uit te dragen.

Ad Hoc is in 1988 opgericht bij gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de “Unie van Oranjesteden”. Ad Hoc heeft tournees gemaakt naar Italië, Duitsland, Tsjechië, Hongarije, Polen, Luxemburg, Spanje en Frankrijk. In slechts vijf intensieve repetitiedagen wordt een pittig concertrepertoire ingestudeerd ten behoeve van twee openluchtconcerten in Breda en een achttal concerten in het buitenland.

Voor de tournees van 2021 en 2022 (nader te bepalen bestemming) is Ad Hoc op zoek naar een nieuwe dirigent. De dirigent werkt in dienst van Stichting Vakantieorkest Ad Hoc en committeert zich voor twee jaar aan de Stichting, is verantwoordelijk voor het vaststellen van het repertoire, het formeren van het orkest en het plannen van de repetities. Ter ondersteuning is een muziekcommissie geformeerd, bestaande uit tenminste een bestuurslid en een artistiek leider.

De Stichting biedt naast een bescheiden onkostenvergoeding een uniek leerzame ervaring en rijke aanvulling op het cv. Onderdeel van de selectieprocedure is een proefdirectie bij een harmonie van eerste divisie niveau.

Profiel

  • Afgeronde opleiding hafadirectie, eerste fase of op vergelijkbaar niveau ervaring met bij voorkeur harmonieorkest

  • Goede sociale en pedagogische vaardigheden om een overwegend jonge groep musici te kunnen leiden tijdens repetities en concerten

  • Een visie op de drie verantwoordelijkheden (repertoire, orkest, repetities) van een dirigent.

  • Een groot netwerk in de HaFaBra sector

  • Een lerende en opbouwende instelling om constructief in Stichting Vakantieorkest Ad Hoc te kunnen functioneren.

  • Ervaring, of bereid ervaring op te doen, bij project orkesten tijdens een tournee en voorbereiding daarvan.

  • Enthousiast en ambitieus; kent de fijne grens tussen muzikaal presteren en ontspanning en wil de komende twee jaar de Stichting versterken

Planning per oktober 2019

oktober – 15 december 2019: ontvangen brieven selecteren en gesprekken plannen.

Januari – Februari 2020: gesprekken met potentiele kandidaten

Maart – April 2020: proefdirectie

September 2020: start planning voor tournee 2021

Inlichtingen én sollicitaties vóór 15 december 2019

Vakantieorkest Ad Hoc
t.a.v. Dhr. Richard Schroevers
Kraan 6
4751ER Oud Gastel
voorzitter@vakantieorkestadhoc.nl