Wat is Ad Hoc?

Tsja, wat is Ad Hoc? Ad Hoc is een week lang op reis met muzikanten om fantastische muziek te maken. Maar het is véél meer dan alleen dat. Een deelnemer omschreef het recent als volgt: ‘Voor mij is het de meest ideale manier om vakantie te vieren. Gewoon een super week gehad!

We proberen hieronder het Ad Hoc gevoel een beetje te omschrijven. Maar om het gevoel echt te ervaren, moet je het echt een keer meemaken!

De repetities

Alle deelnemers van Ad Hoc delen één passie: de passie voor muziek. Tijdens een muziekreis staat die muziek natuurlijk centraal. In 5 intensieve repetitiedagen, verdeeld over 3 weekenden, werken we aan de uitvoering van de muziek. Maar de muzikanten krijgen ook huiswerk: we verwachten dat de deelnemers de muziek thuis goed bestuderen, zodat we zo effectief mogelijk kunnen repeteren. Het zijn lange dagen, maar tussendoor is er ook tijd voor gezelligheid! We repeteren in De Klip, in Dorst (NB), waar de vrijwilligers altijd klaarstaan om ons een fantastisch weekend te bezorgen.

De concerten in Nederland

We beginnen de tournee met twee concerten in Nederland. Het try-outconcert en het uitzwaaiconcert. Een supertof begin van de tournee, zeker omdat we dan veel oud-deelnemers zien. En natuurlijk familie en vrienden van de deelnemers! Na het uitzwaaiconcert stappen we in de bus, op weg naar de bestemming.

De tournee

Op tournee zijn is gewoon superleuk. Vakantie vieren, én je grootste hobby uitvoeren. Wat wil je nog meer?! Een typische dag tijdens Ad Hoc:

Opstaan

Opstaan is doe je meestal op een tijd waarop het jou uitkomt. Hangt misschien een beetje af van hoe laat of vroeg je het de avond ervoor hebt gemaakt ;-). Overdag is er vaak ruimte om iets te doen wat je wilt. Een spelletje, een wandeltocht door de regio, een duik in het zwembad. Net waar je aan toe bent!

Het concert

Op een bepaald tijdstip, vaak aan het einde van de middag, verzamelen we bij de bus. Klaar om een concert te geven! We eten altijd iets op de concertlocatie. Aangeboden aan ons door de lokale organisatie. Na het eten zit het publiek klaar om te genieten van onze muziek.

Na de concerten

Na de concerten keren we weer terug naar onze verblijfslocatie. Tijd voor een drankje en … het toeptoernooi! Want zonder toepen is er geen Ad Hoc. De spelregels vind je op internet en zijn goed te doen. Je moet vooral een beetje kunnen bluffen.

Na het toeptoernooi is het tijd voor een gezellig drankje en een dansje. Tot … dat bepaal je natuurlijk zelf! Als je de volgende dag maar weer fris bent voor een nieuwe dag!

Word jij één van onze muzikanten?

Wacht niet te lang en schrijf je nu in!

INSCHRIJVEN