Ad Hoc is een groot harmonieorkest dat voor één tournee wordt samengesteld. Ongeveer 65 muzikanten met een gemiddeld leeftijd tussen de 25 en 27 jaar vormen het orkest. Dit orkest bestaat, na zes zeer intensieve repetitiedagen slechts circa 10 dagen in de periode Juli – Augustus. Ad Hoc richt zich in beginsel op haar thuisstad Breda en de provincie Noord Brabant maar wil deelnemers uit heel Nederland de gelegenheid bieden om deel te nemen. Educatie is naast de promotie van blaasmuziek en culturele uitwisseling een van de belangrijke doelstellingen van Ad Hoc. Daarom wil Ad Hoc deelnemers uit heel Nederland in staat stellen zich onder de kundige leiding van professionele dirigenten en repetitoren te ontwikkelen.

Iedereen die in het bezit is van minimaal C niveau (landelijke HafaBra richtlijnen) of voldoende orkestervaring  heeft, kan zich aanmelden. Om zeker te zijn van het opgegeven  niveau wordt bij inschrijving naar referenties gevraagd die benaderd kunnen worden ter verificatie. Na vaststelling van voldoende kwaliteit zal de dirigent, tezamen met orkestchefs en de muziekcommissie, een partijverdeling maken.  In de samenstelling van het orkest wordt rekening gehouden met de balans tussen (semi-)professionals en amateurs.

Wil je nog verdere informatie, neem dan contact op via het contactformulier.

Inschrijving

Je dient minimaal in het bezit te zijn van het landelijk erkend C-diploma,  je dient op moment van vertrek minimaal 18 jaar te zijn en de reissom bedraagt in 2022 € 515,00 .

Bij dit bedrag is inbegrepen:

 • een buitenlandse tournee met 2 concerten in Nederland en 7 concerten op locatie in Zuid-Duitsland / Oostenrijk.
  Jij kunt zorgeloos in het orkest plaatsnemen en genieten van je muzikale vakantie, want repetities, repetitielocaties, de solist, de compositie, het repertoire, de bladmuziek, het samenstellen van het orkest, de tourneelocaties; het wordt allemaal geregeld en georganiseerd door het bestuur van Stichting Vakantieorkest Ad Hoc.
 • Een gezellige en interessante voorbereidingsperiode met tuttirepetities, groepsrepetities onder leiding van inspirerende en professionele repetitoren en een lezing van de componist over de compositie-opdracht van de tournee.
 • 2 x avondeten tijdens de repetitieweekenden
 • 2 x ontbijt op dag 2 van de repetitieweekenden
 • 2 x lunch op dag 2 van de repetitieweekenden
 • mogelijkheid tot overnachting tijdens de repetitieweekenden (2x)
 • busreis naar tourneelocatie (en natuurlijk ook weer terug)
 • overnachting in een hotel/accommodatie tijdens de tournee (7 nachten)
 • een t-shirt / polo van de tournee: het kledingstuk is zowel je concertkleding als een souvenir
 • Tenslotte: Je krijgt van ons ontelbare bijzondere herinneringen, onvergetelijke concerten en (muzikale) vriendschappen voor het leven!!

Voorafgaand aan de tournee zijn er twee repetitieweekenden en 2 repetitiedagen (verplichte deelname) plus 2 concerten in Breda. We proberen overnachting te regelen zodat je tijdens de repetitieweekenden niet heen en weer hoeft te reizen.

De repetities voor de tournee van 2022 zijn gepland op:

 • zondag 19 juni (10.00 tot 17.00 uur)
 • zaterdag 2 (10.00 tot 22.00 uur) en zondag 3 juli (10.00 tot 17.00 uur)
 • zaterdag 16 (10.00 tot 22.00 uur) en zondag 17 juli (10.00 tot 17.00 uur)
 • woensdag 27 juli (14.00 tot 17.00 uur)
 • donderdag 28 juli (11.00 tot 16.00 uur)

Inschrijven voor onze tournee 2022 is mogelijk tot en met 15 februari 2022.

Let op: Op de repetitie-, verblijf- en/of concertlocatie(s) kunnen coronamaatregelen van kracht zijn. Deelnemers dienen zelf er voor te zorgen dat zij voldoen aan deze maatregelen (waaronder, maar niet uitsluitend: vaccinaties, testen, mondkapjes en 1,5 meter afstand).

Inschrijven

Inschrijving voor onze tournee 2022 is gesloten. Mochten er op termijn nog plekken zijn, dan wordt de inschrijving voor deze specifieke instrumentgroepen weer geopend. Op onze sociale media-kanalen volgt meer informatie.