De tourneelocatie

In 2023 gaan we naar een bekende locatie voor Vakantieorkest Ad Hoc in 2023: Zuid-Frankrijk!

De exacte verblijfslocatie is nog niet bekend. Houd daarvoor onze media in de gaten.

Onze dirigent

Paul van Gils werd geboren op 1 november 1990 in Boxtel. Hij groeide op in een muzikale familie. Vader Mari is beroepstrompettist, dirigent, componist/arrangeur. Op 8 jarige leeftijd begon Paul met trompetlessen bij de plaatselijke muziekschool. Later volgde hij privélessen bij Sef Pijpers sr. Al tijdens zijn middelbare school studeerde Paul aan het conservatorium in Tilburg met hoofdvak trompet bij Raymond Vievermans.

In 2009 startte hij aan het Conservatorium van Amsterdam met hoofdvakken trompet bij Theo Wolters en Hafabra-directie bij Danny Oosterman. Na twee jaar besloot Paul zich volledig te richten op het dirigeren van (blaas-)orkesten. In 2014 heeft Paul zijn bachelor examen Directie, bekroond met het predicaat ‘zeer goed’, afgesloten. In 2017, 2018 en 2022 mocht Paul bij ons zusterorkest, ZomerOrkest Nederland, op de bok staan.

Paul dirigeert momenteel ook bij fanfare Constantia Menaam, Amsterdam Brass, De Bazuin Oud-Beijerland (harmonie) en Studentenharmonieorkest Auletes Eindhoven.

Onze Composer in Residence

Ad Hoc wil een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de Nederlandse blaasmuziekcultuur en neemt om die reden ook haar scheppende verantwoordelijkheid. Jaarlijks worden componisten en arrangeurs de kans geboden om muziek te schrijven voor het medium Harmonie orkest. Sinds 2010 verschaft Ad Hoc ook jaarlijks een compositieopdracht aan een jonge Nederlandse componist als composer in residence. Ad Hoc stelt een composer in residence aan om de gecomponeerde muziek een gezicht te geven en om composities dichter bij uitvoerende deelnemers (maar ook het publiek) te brengen. Doel daarbij is dat er een samenwerking tussen Ad Hoc en de componist ontstaat ter wederzijdse inspiratie. De componist maakt daarbij kennis met Stichting Vakantieorkest Ad Hoc en omgekeerd maakt Ad Hoc (en publiek!) intensief kennis met de componist. Allereerst wordt de componist uitgedaagd om binnen een gesteld thema en/of format de compositie af te ronden. Die ‘eisen’ of randvoorwaarden worden opgesteld door de Artistiek Leider van Ad Hoc en hebben altijd met de stichting, het orkest of haar deelnemers te maken. Belangrijk doel van de compositie is dat het een toevoeging is op het bestaande repertoire. De ‘componist in residence’ schrijft allereerst een of meerdere werken, wordt daarnaast gevraagd een programmatoelichting op het werk te schrijven, bezoekt een repetitie van het Ad Hoc orkest, ontwerpt en geeft een workshop over de compositie voor de uitvoerenden, tenslotte nodigt Ad Hoc de componist uit om de wereldpremière van zijn werk bij te wonen tijdens een van de concerten.

JaarComponistTitel
2022Geert SchrijversIt All Starts Here
2021Jesse PassenierOutspoken got Broken
2020Geen tournee i.v.m. corona-virus
2019Arend GerdsL'Invitation au Voyage
2018Dennis HazenootDéchargé
2017Harm-Jan SchenkelDouzement
2016Geert SchrijversCatharsis
2015Luuk Antkowiak & Daan MorrisImpermeable
2014Daan BogersBurning Night
2013Bas ClabbersFestina Lente
2012Matthias van Nispen tot PannerdenLa Mulata
2011Albert John VervorstRocca di Garda
2010Thom ZigtermanCarpe Diem

Word jij één van onze muzikanten?

Wacht niet te lang en schrijf je nu in!

INSCHRIJVEN